HET IDEE

Het idee is simpel: hoe kunnen wij, Amsterdammers (= mensen die houden van Amsterdam) overzicht krijgen over wat er te zien is in de stad? En willen we die informatie dan vinden op internet, of willen we (ook) graag een mooie papieren kaart? Wij kiezen voor het laatste! Er gaat niks boven een groot vel papier waar alles op staat. Het idee is daarmee geboren: een papieren stadsplattegrond van Amsterdam met tips van iedereen!

BootlegAmsterdam wordt een subjectieve plattegrond van onze stad. Getekend met flair en artisciteit, gedrukt op papier en zonder commerciële crap. Deze kaart wordt gemaakt door ons allen, gezamelijk door jou en mij: de kenners van de stad. We vergaren informatie via deze website, mailtjes, telefoontjes en geruchten. We zullen de boel bekostigen via crowdfunding. Iedereen die zich Amsterdammer voelt kan mee doen!

Allereerst gaan we nu hard aan de slag met tips verzamelen. We tekenen nauwkeurig alle straten, pleinen, grachten, hoekjes en we drukken ze straks af met alle tips en relevante informatie op een groot vel papier. Denk aan een met de hand vervaardigde stadsplattegrond, net alsof een goede vriend een gigantische kaart voor je heeft uitgetekend.

We doen dit project voor elkaar én voor alle geïnteresseerde bezoekers van de hoofdstad. De plattegrond is er voor iedereen die iets anders wil. Iedereen die nieuwsgierigheid is en nieuwe dingen wil ontdekken. Geen massatoerisme of nietszeggende semi-objectiviteit (reguliere kaarten) of commercieel gemotiveerde publicaties vol reclame. Nee. Het idee voor BootlegAmsterdam is ontsproten uit liefde voor de stad en uit een onverzadigbare nieuwsgierigheid naar alles wat er in Mokum gebeurt. Laten we onze stad opnieuw ontdekken!